Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

 Tarina elävästä elämästä.....

… Eli mitenkä syrijäytynehestä kotona könnäävästä vanhastapoijasta on tullut  naisten varpaitten taallaja parketeilla.

Lapista maaliskuussa 2013 se alkoi kun olimme pienen seurueen kanssa tansseissa.  Kaikki muut oli innokkaita tanssijoita paitsi mä. Mä norkoolin baaritiskillä kun en kerran tanssi, mutta sielä baaritiskillä tuli särö periaatteeseen ja heräsi ajatus, että pakko opetella tanssin alkeet. Sattuman sanelema juttu mutta samalla reissulla kuulin, että Härmän kylpylässä järjestetään tanssikursseja. Siis parinkymmenen kilometrin päässä kotoani (Lapis asti piti käyrä notta tiato tuli Untamalaha).

Kotiin tultuani nettiin ja tutustumaan tanssinseuran kurssitarjontaan. Vielä oli huhtikuussa kaksi kertaa cha cha:n alkeet ja tangon alkeisjatko (ihan outoja).

Siitä se alkoi muutaman viikon "pahkulointi" meen, en mee, uskallanko,en uskalla ja uskalsin lähteä. "Vähä kylymäs" koko matka. (Kyllä pualimatkas "prännis" kävi miäles notta käännynkö takaasi kotia).

Kuntsarin pihas oli sitten ne kauhun hetket: "mihinkä moon menos?" (no tanssikurssille "hiki karpalot" kouris). Siis sisään vaan ja Tuula Nummela tanssinohjaaja oli vastassa. Voi sitä tunteen lämpöä ja iloa kun hän toivotti tervetulleeksi uuden tanssikurssilaisen ja totesi vielä: "Kiva kun tulee uusia miehiä"  (Ei se mua hetkauttanut, "kattotahan ny" ajattelin, ehkä ryhti vähän oikeni).

Kiva oli cha cha ja tango kurssille Tuula sai minut "narrattua" että kyllä uskaltaa lähteä. Uskalsin lähteä "vasten tahtoani", kivaa oli (eikä jäänyt traumoja ).  Kurssien välissä Tuula tuli juttelemaan ja kertoi miten naiset arvostaa, kun mies osaa tanssia. Hymyä pukkas Anterolta! Ittekseni ajattelin notta "seliseli ei koske mua musta ei sellaasta tuu". Mutta seuraavalla viikolla kevään viimeinen tanssikurssi 2013, ei muuta kuin sinne.

Ei mun asenteeni muuttunut "mun tairoolla ei parketille lähäretä". Eikä se muuttanut toukokuussakaan, kun olin Pikkutuvan järjestämällä  tanssikurssilla.  Ja reissu jatkui kesäkuussa "umpi sukellus tuntemattomaha" eli viikonlopun tanssileirille Lappajärvelle. Näytti olevan monta uutta (ihan outoa) tanssi- lajia. Kaikki alkeiskurssit  kahalasin läpi. Tansseissa en ollut Ja "hyvä" asenteeni säilyi : mun oppimillani taidoilla ei parketille lähäretä.

Mutta, mutta… sunnuntai aamu uinti kaiken muuttaa voi.  Uimassa oli tanssikurssilainen.  Ei hän edellä mainitsemaani asennetta murtanut, mutta "iski" hellästi syvän "särön" kun keskustelujen  lomassa  totesi "Voi kunpa miehet tietäisivät" (siis miten naiset arvostavat kun mies osaa tanssia, jotain tuttua huhtikuulta Tuulan kertomana). Se tuli niin syrämmen pohojasta ja lämmöllä: "voi kunpa miehet tietäisivät".

Se oli sitten juhannusviikko ja alkuviikko meni tanssileiriä "pureskelles" ja ihmetellen.  Keskiviikkona se sitten murskaantui, "hyvä" asenne siis notta mun tairoolla ei parketille lähäretä. Alkoi armoton henkinen tsempaaminen ja "ruoskinta" notta juhannusaattona tansseihin ja eiku Luhurikan lavalle. Siellä tuli muutama tanssi/(muutama yritelmä) tanssittua. Kyllä sitä monta kertaa menomatkalla ajatteli notta mihinkä moon menos,mutta kyllä siältä pääsöö takaasikki, ajattelin. Eikä siinä kaikki  - lauantaina Lappajärvelle Halkosaareen tansseihin.

Siitä lähti jyrkkään nousukiitoon Anteron orastava tanssi -innostus( ei se alaku kovin ruusuusta oo ollu, pyyrän anteeksi kaikilta tallotuilta varpailta). Juhannuksesta alkoi viikonloppu "hyppääminen" ja jatkuu edelleen. Useampi Suomen Media&Action Oy:n järjestämä viikonloppuleiri on kahlattu läpi ja  tietenkin Tammisen Kaitsun  Ja Nummelan Tuulan vetämät Syksyn (2013) tanssikurssit Härmän Kylpylässä.  Kuin myös Pikkutuvan tanssikursseja.

Tanssikursseilla on hauskaa, kannatta kokeilla. Minulle kaikki oppi ei ole mennyt perille, mutta vähitellen. Kyllä mä ny aika monesta tanssilajista osaan alkeet (Lapista se lähti, pakko opetella alkeet) ja joistakin vähän enemmän.

Tanssimalla taidot karttuu siis tanssikilometrejä lisää!

Tätä kirjoitettaessa on vuodenvaihde. Iloa, hymyä ja oppimisen riemua kaikille tanssikurssilaisille vuonna 2014.

Antero Hemminki

TanssiAskeleet seuran jäsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-