Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kaitsun blogi

Posted 12.9.2020

Alkukauden tunnelmia tanssitreeneistä

 

Lähtö tämän syksyn tanssitreeneihin oli täynnä kysymyksiä, jotka pyörivät sanan korona ympärillä.  Todella monenlaisia mietteitä tuli läpi käytyä. Tuli käsiteltyä  paljon kirjoitettua ja kuunneltua tietoa aiheesta.

Heinä- elokuun vaihteessa piti tehdä sitten jo päätöksiäkin kurssien alkamisesta, jotta kaikki saataisiin valmiiksi elo- syyskuun vaihteeseen. Päätös oli loppujen lopuksi helppo, kun taustatiedot olivat selvillä ja tieto siitä, että voidaan tehdä nopeitakin ratkaisuja tanssitreenien alkamisesta ja/tai siirtämisestä.

Meillä oli seurassa jo tehty päätös treenipaikan muutoksesta ja yhden lisäillan ottamisesta käyttöön peruskursseja varten. Treenipaikat olivat varatut, joten niiden kohdalta asiat olivat selvät. Muut taustatyöt veivätkin sitten kaiken liikenevän ajan elokuussa.

Maanantaina 31.8. laitettiin grammari soimaan ensi kertaa tämän syksyn treeneissä Ruotsalan kylätalolla Kauhavalla ja seuraavana keskiviikkona Pohjankyrön talossa Isossakyrössä.

Tanssiseurallamme on treenejä neljänä iltana viikossa eri taitotason tanssijoille. Peruskursseja kahtena iltana viikossa ja kaksi iltaa viikosta on varattu jo enemmän tanssineille, maanantaisin alkeisjatko – keskitaso ja torstaisin keskitaso – jatkotason tanssijoille.

Koronasta johtuen päätimme aloittaa peruskurssit soolotanssitreeneinä ja maanantai- ja torstai-illat perinteisinä tanssikursseina parinvaihtoineen. Ratkaisu tuntuu kahden tanssitun viikon jälkeen tosi hyvältä. Tiistai-iltojen lattarien perusteet soolona on aiheuttanut todella paljon mielihyvää.  Tanssijoiden kehon liike on saanut uutta virikettä puhumattakaan siitä, kuinka olemassa olevat taidot ovat saaneet aivan uutta verta suoniinsa. Samanlaisia säveliä voin kertoa myös keskiviikkoiltojen Tanssin perusteista Pohjankyrösalista. Kyröön treeneissä taitotason nousu on ollut erikoisen hyvää. Kun puhutaan esim. tukijalan käytöstä ja kehon luontaisesta liikkeestä ja sykkeestä (puhutaan todella isoista asioista tanssin perusteiden osalta)… aivan on noussut ihokarvat pystyhyn. Molempien iltojen treeneissä on saatu kunkin omaan tanssistaitoon todella hyviä aikaansaannoksia, jotka auttavat melko varmasti myös paritanssissa.

Maanantai- ja torstai-iltojen tanssitreenit. Kutkuttavan hyviä kertaavia iltoja muutamilla uusilla teknisillä ja taidollisilla lisillä yhdistettyinä uuteen ja vanhaan kuviomateriaaliin. Ryhmäkoot ovat olleet nyt alkumetreillä normaalien syksyjen kursseja paljon pienempiä, johtunee koronasta.

Molempien viikkojen tanssittujen treenien jälkeen, voi sanoa … WAU !

Ensi viikolla hyvän kopioinnit jatkuvat.  Luodaan uutta ja pysyvää tanssitaitoa hyvässä seurassa. Askeleista tanssia ja tanssista tarinaa.

Tervetuloa mukaan!

Tammisen Kaitsu

www.tanssiaskeleet.fi

 

 

 

 

 

 

-